Infolinka: 0915 858 288
Prihlásiť
nad 69,00 €
expedujeme do 24 hodín
V knihe nájdete 90 kváskových receptov (69 receptov v tlačenej knihe + 21 receptov v bonusových e - knihách) pripravených výlučne s kváskom. Z toho je 27 bezlepkových kváskových receptov. Na svoje si tak prídu aj celiatici, pretože v knihe je samostatná kapitola receptov pripravených bez lepku a pomocou bezlepkového kvásku.
V tejto knihe nájdete recepty na chleby zo pšeničných, špaldových a ražných múk, bagety, žemle, bosniaky, uzly, croissanty, burgre, recepty na sladké buchty, bábovečky, trdelníky, záviny, koláče, či recepty na slané pagáče, knedle, cestoviny, nátierku alebo halušky do polievky. Bezlepkové chleby, bagety, hamburgre, kaiserky, ciabatty, langoše, koláče, donuty a veľa ďalších chutných lepkových i bezlepkových receptov. Sladké i slané, varené, pečené i smažené, lebo kvások má v kuchyni naozaj široké uplatnenie.
Okrem receptov ponúka kniha hlbší pohľad do teórie kváskovania tak, aby bolo kváskovanie pre každého pochopiteľné a naplnené radosťou z upečeného. Pretože otázky, ktoré nás pri kváskovaní napadajú, nie sú často dostatočne zodpovedané alebo sa informácie na internete navzájom vylučujú. Preto profesionálky v kváskovaní poradili svoje tipy, triky a rady.
Kniha je vhodná pre začínajúcich kváskových pekárov i pokročilých. Začiatočníci v nej nájdu návod na založenie kvásku, vysvetlenie základných pojmov, ako napríklad starostlivosť o kvások, množenie kvásku či postup, ako ho podarovať ďalej. Skúsenejší pekári sa naučia tipy a triky pri práci s hydratovaným cestom, prácu s mother dough, či ako okrasne narezať a ozdobiť chlieb. Takisto sa potešia niektorým na zručnosť náročnejším receptúram. Prečo sú kváskové produkty vhodné aj pre deti a celiatikov si prečítate v samostatných kapitolách. Unikátnou súčasťou knihy je kapitola o múkach a mlynoch na Slovensku, vďaka ktorej sa dozviete, kde sa mlyn nachádza, aké múky ponúka a čo je výnimočné na múkach z daného mlynu. Kniha rozoberá i informácie o delení múk podľa typu, ich špecifikách, možnostiach správneho využitia a skladovania, či ich kvalite.
Každý recept má podrobne rozpísaný postup prípravy. Je sprevádzaný fotopostupom, ktorý nám pomáha vidieť, či postupujeme správne k želanému výsledku. Pre ľudí so zdravotnými obmedzeniami sa na začiatku každého receptu nachádzajú ikony lactose free, gluten free alebo egg free. Pri každom recepte je uvedená aj doporučená veľkosť ošatky, plechu či nádoby na pečenie, doporučený čas kvasenia i pečenia/ varenia.
2 BONUSY NAVIAC ZDARMA:
Súčasťou každej knihy sú aj 2 elektronické knihy: 1.Bonus: Kváskovanie bez lepku (ďalších 14 receptov pripravených pomocou bezlepkového kvásku a bezlepkových múk) 2.Bonus: Ako využiť tvrdší chlieb (9 receptov, vďaka ktorým aj tvrdší chlieb chutne a atraktívne využijeme do poslednej omrvinky). Postup na stiahnutie bonusov nájdete v knihe.
Jednou vetou: Kniha Kváskovanie je encyklopédia, vďaka ktorej sa kváskovanie stane pre vás radosťou.Technické informácie o knihe:
Kniha má extra pevnú a odolnú obálku umocnenú polaminovaním s krásnym motívom v ľudovom dizajne. Atraktívnu potlač podčiarkuje parciálny UV lak, ktorý dodáva knihe jedinečný vzhľad. Nechýba kvalitný kriedový papier s vysokou mierou farebnosti pre plnofarebné fotografie ku každému receptu. Dostatočne hrubé a pevné stránky, v ktorých sa dobre listuje a nekrčia sa, sú založené v kvalitnej šitej väzbe s dvoma praktickými záložkami.
Detaily o knihe:
Počet strán: 392 Väzba: pevná väzba Rozmer: 170 x 240 mm Hmotnosť: 1410 g Jazyk: slovenský EAN: 9788097208561 Rok vydania: 2017 Vydavateľstvo: PLUTOS COMPANY