Infolinka: 0915 858 288
Prihlásiť
nad 69,00 €
expedujeme do 24 hodín
Kniha má osem kapitol. Prvá z nich popisuje 12 krokov pri pečení chleba. Celý postup, technika aj formovanie sú dôkladne popísané a ilustrované fotografiami, aby sa doma každému poľahky podarilo dopracovať k zlatohnedej voňavej a chrumkavej kôrke chleba z rúry.
V siedmych kapitolách s receptami na chlieb, koláče, šišky, rožky a žemle, sladké aj slané pečivo, pľundrové cesto, praclíky a pagáče, nájdete všetko, kvôli čomu ste doteraz chodili do pekární, no od teraz si to už budete môcť upiecť aj doma.
Prípravu 72 rôznych dobrôt uľahčuje množstvo fotografií a kresieb. Od najjednoduchších receptov z bielej múky tu nájdete i komplikovanejšie postupy príprav pečív z celozrnnej, špaldovej, ražnej alebo inej múky.
Zatiaľ čo autor knihy krok za krokom učí začiatočníkov ako piecť kysnuté cesto, pre pokročilejších pozbieral svoje najobľúbenejšie recepty a pre tých čo radi experimentujú ponúka nové, nezvyčajné recepty rozličných dobrôt. Už len na nás záleží, či sa pre radosť celej rodiny staneme jedinečnými domácimi majstrami pekármi.
„Koho čo len raz opantá vôňa pečúceho sa chlebíka, kto sa započúva do pukotajúceho šepkania chladnúceho bochníka, obdivuje jeho prasklinky na kôrke a videl šťastné tváre, ktoré si na ňom pochutnávali, pre toho nebude každodenné miesenie únavnou ťarchou.“
Mária Libor Tóth (Limora)
Detaily o knihe:
Počet strán: 188 Rozmer: 260 x 214 mm Väzba: pevná Hmotnosť: 850 g Jazyk: slovenský Rok vydania: 2017 EAN: 9788089761333 Vydavateľstvo: Zelený kocúr