O modeloch 3D puzzle

Čo sú to modely 3D puzzle?

3D puzzle z našej ponuky sú od výrobcu CubicFun. Obsahujú modely známych historických budov a pamiatok, modely lodí, lietadiel, tanky, formule a pod.

Od klasických puzzle sa líšia skladaním aj do priestoru a výsledkom je krásny model, ktorý môže ozdobiť vašu izbu alebo kanceláriu.

Dieliky sú vyrobené z penového materiálu, podobnému ako pri klasických puzzle. V ponuke máme rôzne modely rovnakých pamiatok, ale líšia sa počtom dielikov. Drahšie modely obsahujú viac dielikov a ich náročnosť je vyššia. Ak vás modely 3D puzzle zaujali a chceli by ste ich vyskúšať, vhodná je aj možnosť SET pamiatok 3D puzzle, ktoré obsahujú viac modelov v jednom balení za výhodnú cenu.

V každom balení sa nachádza aj podrobný návod, ako daný model poskladať, ale pokiaľ si chcete užiť viac zábavy a viac potrápiť mozgové bunky, nechajte návod v krabici.

Niektoré modely 3d puzzle z ponuky obsahujú aj LED osvetlenie, ktoré im dodáva na kráse.



modely 3D puzzle so zľavou 10%

 

Mississippi je jedna z najväčších svetových riek s celkovou dĺžkou 6210 km.

Pramení v jzere Itasca a preteká desiatimi štátmi USA: Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Arkansas, Tennessee, Mississippi a Louisiana.

Doprava na rieke Mississppi bola a je významnou súčasťou běžného života. V priebehu 19. storočia sa na tejto rieke objavil a rozvinul typ parou poháňanej lodi, ktorý se svojim špecifickým prevedením, rozsahom nasadenia a významom pre miestny život zásadne odlíšil od ostatných plavidel ve svete.

Rozvoj parných kolesových lodí na Mississippi profitoval z technologických a politických zmien.

V priebehu vývoja kolesových parníkov sa vyvinuli dva základné typy:

1) Parník s bočnými (postrannými) kolesami

2) Parník so zadným kolesom

Pripomeňte si časy kolesových parníkov a poskladajte si model Mississippi Steamboat 3D puzzle.

Parník Mississippi 3D puzzle

 

Puzzle 3D sú ideálnou hračkou pre tvorivé a výtvarne nadané deti. S dávkou trpezlivosti dokážete poskladať jednotlivé dieliky tak, že výsledkom je pekný model. V ponuke modelov 3D puzzle nájdete stroje, vojenskú techniku budovy, mosty, veže, lode, chrámy, katedrály, štadióny, či dokonca dinosaurov. Jednotlivé stavebnice sa líšia zložitosťou skladania 3D puzzle a to ovplyvňuje aj počet dielikov v zostave.

V našej kategórii o najkrajší model 3D puzzle zvíťazila loď San Felipe. Model lode San Felipe 3D puzzle patrí aj k modelov s najväčším počtom dielikov a pri jeho skladaní sa určite pobavíte a s výsledkom budete nadšený.

Nie nadarmo vyhral túto kategóriu - posúďte sami :)

                    Najkrajší model 3D puzzle

Loď San Felipe alebo "El Terri" bola španielska galeóna. Bola jednou z vlajkových lodí španielskeho námorníctva a potopila sa na pobreží Floridy v roku 1733. Model verne zobrazuje túto loď a nechýbajú ani detaily ako laná a rebríky.

Obsahuje 248 dielikov a jeho rozmery po poskladaní sú 65.0 x 18.0 x 56.0 cm takže zaberie aj trošku viac miesta vo vašej poličke, stolíku či miestnosti.

Model si môžete zakúpiť v našom eshope auraknihy.sk - San Felipe 3D puzzle.

 

4D puzzle - makety známych miest CITYSCAPE


Už známy Albert Einstein povedal: "Štvrtou dimenziou je čas".

Určite to myslel ináč, ako sa zameriava tento článok. Ale tento slávny výrok sa celkom hodí k modelom, ktoré chceme predstaviť.

Predstavte si tak mať doma svoj vlastný Paríž, Rím alebo Prahu.

Ako je to možné?

Vďaka modelom 4D puzzle, ktoré ponúkajú možnosť poskladať si tieto známe svetové metropoly doma vo svojej izbe. Postavte si mestá tak, ako vyzerali v jednotlivých storočiach, s budovami a architektúrou, ktoré boli v tej dobe aktuálne.

Modely miest 4D puzzle - CityScape

Modely môžete skladať v 4 vrstvách/dimenziách, ktoré vždy dopĺňajú predchádzajúcu.

Prvá vrstva 4D puzzle - história z obdobia pred stovkami rokov.

Druhá vrstva 4D puzzle - súčasnosť (ako vyzerajú mestá a štáty v 21. storočí). Druhé puzzle sa kladú na prvú vrstvu. Majú výrezy pre prírodné úkazy (rieky, hory). Sú z mäkkej peny (vysokej 1cm), aby sa do nich mohli vkladať budovy.

Tretia vrstva 4D puzzle - doplnenie pamiatok a budov, ktoré sa pokladajú na druhú vrstvu.

Štvrtá vrstva 4D puzzle - čas. Môžete vidieť, ako sa mestá vyvíjali v čase. Postupujte chronologicky a pridávajte budovy tak, ako boli skutočne postavené.

Balenie jednotlivých modelov obsahuje:

1. diely pre prvú, historickú vrstvu

2. diely pre druhú, súčasnú vrstvu.

3. pamiatky a budovy pre tretiu vrstvu

4. plagát historických udalostí a zoznam pamiatok a budov

Medzi novinky je aktuálne zaradený model Česká republika 4D puzzle, alebo model jej hlavného mesta Prahy - Prague 4D puzzle.

Možno sa raz dočkáme aj pekného modelu 4D puzzle Slovenskej republiky :)

Ak vás tieto pekné modely miest CityScape zaujali, neváhajte nás kontaktovať.

 

Santa Maria Krištofa Kolumba alebo Pirátska loď Pomsta kráľovnej Anny či dokonca Španielska loď San Felipe spolu pokope.

Santa Maria 3D puzzle

Je to možné? Mohli sa tieto lode stretnúť na búrlivom mori alebo dokonca v bojovom strete?

V realite asi nie, ale vďaka modelom 3D puzzle sa nášmu zákazníkovi podarilo vyskladať peknú flotilu lodí z našej ponuky - modely lodí 3D puzzle.

Lode 3D puzzle

Tak sa stretli lode ako HMS Victory 3D puzzle, USS Constitution, San Felipe 3D puzzle, Pirátska loď, Santa Maria a Jachta Mary

Modely tvoria verné napodobneniny týchto historických lodí sú peknou ozdobou na poličke. Skladanie modelov 3D puzzle je kreatívna zábava pre všetky vekové kategórie a určite sa pri ňom nebudete nudiť a potrápite si trošku aj trpezlivosť a mozgové závity.

Ak by vás zaujali Lode 3D puzzle, v našej ponuke nájdete tieto pekné modely:

Pirátska loď XXL 3D puzzle

Pirátska loď XXL 3D puzzle s LED osvetlením

Titanic 3D puzzle

Sada štyroch lodí 3D puzzle

HMS Victory 3D puzzle

Jachta Mary 3D puzzle

Santa Maria 3D puzzle

Mayflower 3D puzzle

Loď 2 stožiarový škuner 3D puzzle

Loď USS Constitution 3D puzzle

Parník Mississippi Steamboat 3D puzzle

HMS Beagle 3D puzzle model lode

Esmeralda Vessel 1855 3D puzzle model

 

Park miniatúr a 3D puzzle :)

Park Miniatúr 3D puzzle

Eiffelová veža a Big Ben vedľa seba? Oproti ním Socha slobody alebo dokonca Chrám Kristovho vzkriesenia?

Ako je možné, aby tieto pamiatky boli takto pri sebe?

Vďaka modelárskej súťaži a výstave skladania modelov 3D puzzle ste mohli zažiť aj takúto raritu. Najznámejšie historické pamiatky a budovy sveta pokope na jednom mieste.

Výstava modelov 3D puzzle sa konala v auguste 2016 v prešovskom ZOC Max. Návštevníci tu mali možnosť vidieť až 80 známych alebo menej známych svetových skvostov, medzi ktorými nechýbali modely 3D puzzle ako: Eiffelová veža, Big Ben, Tower Bridge, Koloseum a mnoho ďalších.

Big Ben 3D puzzle - výstava modelov 3D puzzle

Neuschwanstein Castle - 3D Puzzle - výstava modelov 3D puzzle

3D puzzle poskytujú nový rozmer skladania puzzle aj do priestoru a sú kreatívnou zábavou pre celú rodinu. Niektoré modely obsahujú aj cez 200 dielikov a potrápia vašu zručnosť a kreativitu. Ale výsledok určite stojí za to :)

Vytvorte si aj vy svoj vlastný tím na skladanie 3D puzzle a podeľte sa s nami o vaše výtvory.