Mengeleho dievča - novinka s rekordným predajom.


Nedávno väčšina knihomoľov určite zaznamenala knižnú novinku Mengeleho dievča. Tento titul bol propagovaný v správach, reklamách v TV a na internete, v novinách a časopisoch a aj v samotných kníhkupectvách.

Mengeleho dievča - Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila v koncentračnom tábore

Kniha rozpráva príbeh Slovenky Violy Fischerovej a ako sa dá usúdiť podľa názvu, jej osud asi nebol ľahký. Ale svedčí aj o jej vnútornej sile, keďže sa jej podarilo prežiť útrapy štyroch krutých koncentračných táborov. V jednom z nich - Osvienčim sa stala aj pokusným králikom Anjela Smrti - Dr. Mengele. Ale aj tieto pokusy sa jej podarilo prežiť, naplánovať útek a nakoniec aj úspešne z tohto pekla uniknúť.

Viola Fischerová po rokoch zverila svoje spomienky reportérke Veronike Homolovej Tóthovej a vnikla tak kniha Mengeleho dievča, ktorá zaznamenáva jej osud i osudy iných ľudí, ktoré by nemali upadnúť do zabudnutia.

"Bola som Mengeleho dievča. Jedna z mnohých, ktoré museli zniesť jeho pokusy. Jedna z mála tých, ktoré to prežili. A možno som jediná, ktorá ho porazila – on a jeho tím mi robili veci, po ktorých by som už nikdy nemala spoznať ten najväčší dar – držať v náručí vlastné dieťa. Porazila som ich dvakrát. Mám dve skvelé dcéry."

Kníh na podobnú tému bolo vydaných málo a väčšina z nich je dnes už vypredaná a nedostupná. Preto keď sa avizovalo vydanie knihy Mengeleho dievča, určite sa potešilo viacero čitateľov, kritikov, historikov a milovníkov životných príbehov a príbehov o druhej svetovej vojne.

Ale tak rýchlo ako knihy prišla, tak rýchlo sa aj vypredala :) Na pultov kníhkupectiev sa udržala necelé 2 týždne od jej prvého vydania. Vydaná bola začiatkom novembra 2016 a už 22.11.2016 bola úplne vypredaná a dostupná v pár kusoch v niektorých menších predajniach. Tomuto rekordnému dopytu asi pomohlo aj zverejnenie knihy v TV a fakt, že sa jedná o takýto šokujúci životný príbeh.

Nebuďte však smutní, ďalšie vydanie knihy je už v pláne a druhé vydanie knihy by malo byť 12.12.2016 a určite si ho ešte stihnete užiť do Vianoc.

V prípade záujmu, knihu máme v ponuke - titul nájdete po kliknutí na odkaz: Mengeleho dievča - Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila v koncentračnom tábore.

Podobné knihy z obdobia 2. svetovej vojny - koncentračný tábor Osvienčim:

Luca Crippa, Maurizio Onnis - Fotograf z Osvětimi, Číslo na tvojom predlaktí je modré ako tvoje oči, Patricia Posner - Lekárnik z Auschwitzu, Heather Morris - Tetovač z Auschwitzu, Miklos Nyiszli - Byl jsem Mengeleho asistentem