Piaty vhľad - všetko je energia.

Celestínske proroctvo - Desiaty vhľad

Získavať energiu je jeden zo základných princípov pracujúcich v našom podvedomí, ktorý je vypestovaný dlhodobými schémami správania.

Až potom ako sme schopní si tieto schémy uvedomovať, sme schopní ich aj meniť. Alternatívnych zdrojov energie je viac, všetky pramenia z ľudskej prirodzenosti a vedú nás k vyššiemu vnímaniu energie, k súzneniu, oslobodeniu. Naša schopnosť prijímať energiu je závislá na tom, ako sme otvorení energii a láske. S chuťou zjedené jedlo dodá podstatne viac energie, ako to isté jedlo zhltnuté bez pozornosti.

Viera v energiu, citlivosť ku kráse, vnímanie ticha, fyzická alebo duševná námaha, poriadok vo vlastnej mysli - toto všetko nás vedie k prijímaniu energie a k jej hromadeniu.

Akonáhle sa naučíme získavať dostatok energie inými cestami, prestaneme byť závislí na krádeži energie ostatným ľuďom. Čím viac energie dokážeme nahromadiť, tým lepšie dokážeme chápať. Potom sme schopní porozumieť a vytrvať aspon chvíľu v jednotnom vedomí, dívať sa na seba zvonku a vnímať celok ako jednotlivca a jednotlivca ako celok.

Všetko okolo nás má svoju energetickú vibráciu a záleží na nás, či sa dokážeme na odpovedajúcu vlnovú dĺžku naladiť. Jednota vedomia je v skutočnosti prirodzený stav mysli. Stojí preto za to, pokúsiť sa každý deň postúpiť aspon o maličký krôčik vo svojom vývoji a nezúfať si, keď sa to dnes nepodarilo.

Viac o kompletnom piatom vhľade, alebo o ostatných vhľadoch Celestínskeho proroctva sa dočítate v knihách Celestínske proroctvo, Desiaty vhľad, Jedenásty vhľad alebo Dvanásty vhľad od autora James Redfield, ktoré nájdete v našej ponuke kníhkupectva auraknihy.sk