Peter Sorát a jeho tvorba


Dlhé roky žil na ulici, no aj napriek tomu sa mu podarilo napísať 3 knihy a v roku 2022 plánuje vydať štvrtú z prostredia Miletičky v Bratislave.

Peter Sorát vyštudoval vysokú školu, precestoval rôzne kúty sveta - bol v USA, Anglicku, Prahe a pod a nakoniec skončil ako bezdomovec v Bratislave.

Mnohí ho poznajú ako „ukecaného“ predajcu Nota bene na rôznych miestach Bratislavy. Chlapíka, ktorý si neskôr vydával a predával samizdat Pouličný diviak, a dnes autora kníh Zo života na ulici, Medzi kniha, Pouličný diviak - zabíjačka.

Knihy si vydáva aj predáva svojpomocne a tak to plánuje aj s novinkou z prostredia Miletičky v Bratislave, ktorú by chcel mať hotovú ešte v roku 2022.

Kniha Pouličný diviak je najoriginálnejšia kniha, aká bola kedy napísaná o sociálnom bankrote, bezdomovectve a pouličnom živote. Peter Sorát na ulici strávil viac ako 9 rokov. Nevzdal sa a neprijal tento osud, bojoval, aby neklesol na úplné dno.

Na tvorbu kníh nemal vytvorené žiadne podmienky, nevlastnil počítač a písať ju chodil do čitárne v knižnici. Do textu pretavil svoje bohaté zážitky a tak sa v knihe máte možnosť dozvedieť detailné podrobnosti o živote bezdomovca v Bratislave. Pouličného diviaka nájdete v našej ponuke aj s venovaním a podpisom priamo od autora, prípadne môžete kontaktovať priamo autora alebo sa s ním stretnúť v Bratislave :)