O autorke autorke Veronika Hurdová


Veronika Hurdová je česká spisovateľka známa taktiež aj pod pseudonymom Krkavčí matka.

Je autorkou blogu Krkavčí matka, kde zachytáva životné okamihy a nabáda svojich čitateľov k spoznaniu samého seba. Svoje pseudonym využila aj vo svojej knihe s rovnomenným názvom.

Veronika Hurdová je vyrovnaná žena, ktorá vedie svoje deti k láske a k úcte. Či je alebo nie je krkavčou matkou nám dáva bližšie nahliadnuť vo svojej knihe.

Za svoje úsilie získala v roku 2016 Kryštálovú lupu v kategórií One (woman) show.

Aj keď v živote ucítila veľkú ranu neodradilo ju to a teraz sa stala inšpiráciou pre väčšinu žien. Vo svojom blogu píše aj napríklad o svojom rodičovstve. Jej najobľúbenejším zdrojom inšpirácie je pozorovanie jej detí. Aby lepšie pochopila detský svet pomáhajú jej pri tom dva aspekty jej detí:

1) nadchnúť sa nad všetkým

2) prispôsobiť sa k čomukoľvek

Ako Veronika sama tvrdí:

„ Jsou to pro mě dva zásadní aspekty, které mi nejen pomáhají líp pochopit dětský svět, ale také prožívat hluboké vnitřní štěstí i ve všedních dnech“.

Tieto aspekty podrobnejšie popísala vo svojom blogu z názvom Setrvat v trvalém úžasu.

Vo svojom novom blogu predstavila novú knihu Agnes a Zakázaná hora. Opisuje o čom kniha je, ako kniha vznikala a ako kniha vyzerá. Z doslovu vieme, že ďakuje svojím deťom za inšpiráciu k tejto knihe, aj keď vie, že jej deti nebudú budúcimi víťazmi Nobelovej ceny, vidí v nich výnimočnosť.

„Domnívám se, že právě rozvíjení a hýčkání toho, čím jsme každý z nás výjimečný, je cesta, kterou bychom mohli svět kolem sebe utvořit krásnějším“.



Veronika Hurdová a jej knihy


2013 – Jak přežít těhotenství

2016 – Bylo nebylo doopravdy (slovenská verzia Kde bolo, tam bolo, takto to bolo)

2016 – O Naivním Prasátku (slovenská verzia O naivnom prasiatku)

2017 – Krkavčí matka?

2017 – Moje milá smrti

2019 – Vtáča menom Vtáča

2020 – Agnes a zakázaná hora

2021 – Veronika Hurdová - Agnes a ostrov Stínů

2022 – Veronika Hurdová - Božidara